מתכון של חטיפי פרגיות עם דלעת זהובה, לכלב
המרכיבים
- 400 גר' כרעי עוף טחונים (פרגיות)
- 400 גר' קמח אורז
- 250 גר' דלעת
- 2 ביצים
- 3 כפות שמן תירס
אופן ההכנה
מחממים את התנור ל 180 מעלות צלזיוס.
מבשלים את הדלעת במים, מסננים, מעבירים לקערה ומועכים באמצעות מזלג.
טורפים את הביצים בקערה באמצעות מזלג.
שמים את העוף הטחון, הדלעת המרוסקת, הקמח הביצים והשמן בקערה ומערבבים היטב.
מוזגים את התערובת לתוך תבנית אפייה בגודל 25X32 ס"מ מרופדת בנייר אפייה.
משטחים את התערובת עם מרית, כך שהגובה של התערובת לא יעלה על ס"מ אחד.
אופים כ 30 דקות, כשהשכבה העליונה מתקשה מחוררים אותה בעזרת מזלג.
מורידים את הטמפרטורה ל 100 מעלות צלזיוס ואופים עוד כ 15 דקות.
מחכים שיתקרר וחותכים לחתיכות קטנות בגודל של 0.5X0.5 ס"מ.
ניתן לאחסן במיכל אטום במקרר למשך שלושה ימים.
אפשר להקפיא את החטיפים ולהפשיר את הכמות הרצויה לפני אימון הכלב.